Terugblik op 2020 en wat vermaak voor in de Kerstvakantie
Het was een bijzonder jaar, dat mag niemand ontgaan zijn. Maar dat bracht ook mooie creatieve dingen. Zoals ieder jaar verschijnen er in december mooie en indrukwekkende jaaroverzichten. Ook dit jaar kwamen we er een paar tegen die we jullie niet willen onthouden. Check bijvoorbeeld 5 van de best ontworpen websites uit 2020 en de webdesign trends die daar achter schuilen (samengesteld door Adobe XD), Review of The Year 2020 (opgedeeld in verschillende categorieën zoals Graphic Design, Digital, Illustration & animation en Photography, opgesteld door It’s Nice That), Spotify Wrapped (de sounddtrack van 2020 op Spotify). Maar natuurlijk mag dit jaar de Top 100 van TikTok (verzameld door TikTok.com) niet ontbreken. Als laatste natuurlijk het traditionele alleszeggende overzicht van de zoektrends in Nederland van 2020: Google bracht het in kaart.
Vermaak voor in de Kerstvakantie
Als je al thuiswerkende de jaaroverzichten hebt bestudeerd, heb je wellicht ook nog even tijd om even te ontspannen deze vakantie. En wat is er met dit weer nou leuker dan even het internet op te gaan om wat tijd te verdoen? Wij helpen je alvast even op weg. We hebben weer een verzameling leuke interactieve websites en apps voor je uitgezocht. Je hoeft je dus niet te vervelen!
Kan je computer meerstemmig zingen? Jazeker! En zelfs klassieke Christmas Carols. Met dit machine learning experiment kun je je eigen muziek componeren. Het model werd getraind op de stemmen van vier opera zangers. Je laat de kleurrijke Blobs, die tot leven zijn gewekt door kunstenaar David Li, zelf zingen. Of laat ze een van de voorgeprogrammeerde kerstliedjes voor je zingen. Laat je verbazen door Blob Opera van Google Arts & Culture.
Hoe goed ben jij met Romeinse cijfers? Daar kom je achter in dit spelletje. Eerst oefen je wat door te kijken naar wat random getallen. Je kunt ook zelf getallen opzoeken. Als je er klaar voor bent dan ga je naar de challenge mode, Daar krijg je getallen voor je neus die je moet omzetten. Binnen no-time ben jij klaar voor MMXXI met Romanizer.
Muziek maken in je browser? Ook dat kan! Ken jij de trackers nog van vroeger? Of heb je er nog nooit vna gehoord? In beide gevallen is dit leuk om te proberen in ieder geval. Probeer je muzikale skills met Bassoon-tracker.
Hoe goed kun jij playbacken? Deze challenge van YouTube beoordeeld met behulp van AI hoe goed jouw lippen in sync zijn met muziekvideo's op YouTube! Het experiment gebruikt Google’s AI techniek:TensorFlow.js die kenmerken op je gezicht kan herkennen met behulp van machine learning in je browser. Zet je webcam aan en kom erachter met LipSync by YouTube.
Schuiven met getallen? In dit spelletjes schuif je met tegeltjes waar cijfers op staan. Je gebruikt je pijltjes toetsen om de tegels te verschuiven. Tegels met dezelfde nummers kun je over elkaar heen schuiven, ze worden dan samen een nieuwe tegel met de dubbele waarde. Het doel is om zo hoog mogelijk te komen. Bereik jij 2048?
Ben jij een tekentalent? In dit experiment van Google krijg je de opdracht om een aantal tekeningetjes te maken binnen 20 seconden. Met behulp van AI probeerd het spel dan te raden wat je aan het tekenen bent. Door te spelen train je het neurale netwerk, je tekeningetjes worden aan 's werelds grootste database met doodles (tekeningetjes) toegevoegd. Na een ronde krijg je te zien hoe de AI tot de juiste keuze gekomen is en je krijgt te zien wat andere getekened hebben. Een leuk tijdverdrijf. Quick. Draw!
Mocht je je nu nog vervelen, ga dan een lekker stukje wandelen of fietsen tussen de buien door. Fijne vakantie!